Excursie Ameland zaterdag 30 juli


Aanstaande zaterdag 30 juli hebben we een excursie gepland naar Ameland. Contactpersoon was Anneke van der Veen, maar door familieomstandigheden kan Anneke helaas niet deelnemen aan de excursie.
Contactpersoon is nu Gerard Bergsma, Tel. 0516-432414 of 0612138416.
Omdat de bouwvakvakantie ook gaat beginnen, is het waarschijnlijk druk bij de kaartverkoop voor de boot en bij de fietsenverhuurbedrijven.
Het is daarom verstandig om e-tickets voor de boot van te voren te bestellen. Dat kan via:
https://www.wpd.nl/ameland/bestel-uw-e-ticket/
En ook om een fiets te reserveren, dat kan via:
http://www.fietsenopameland.nl/index.php

Info:
Voor deze excursie nemen we de boot vanuit Holwerd. We vertrekken met de boot van 9:30 uur. Deelnemers kopen voor zichzelf een ticket voor de boot. Het is verstandig om een e-ticket van te voren te kopen via https://www.wpd.nl/ameland/bestel-uw-e-ticket/
Een retourtje voor een volwassene kost € 14,80. We verzamelen in de veerhaven, voor het gebouw van Wagenborg (waar tickets verkrijgbaar zijn). Het tijdstip van verzamelen ligt tussen 9:00 en 9:15 uur. Parkeren kost € 4.50 per dag. In circa 45 minuten worden wij door één van de veerboten Oerd of Sier naar de overkant gebracht in Nes. Vanaf de boot lopen wij naar fietsverhuur Kiewiet op de veerdam, waar een ieder een eigen fiets huurt. De huurprijs voor een fiets met versnellingen is € 8.70. Zelf uw eigen fiets meenemen kan ook, meerprijs is € 9.30. reserveren via: http://www.fietsenopameland.nl/index.php
Rond kwart voor elf vertrekken we vanaf de fietsverhuur, voor een tocht over het eiland. We kunnen vele kanten op en bepalen daar ter plekke wel, wat leuk is om te bezichtigen. Heb contact gehad met Jetze Nogtegaal (Staatsbosbeheer) en die zou eventueel nog iemand sturen die ons op bepaalde plekjes kan wijzen en/of begeleiden.
Een ieder zorgt voor zijn/haar eten en drinken, voor zowel koffiepauze, lunch als diner. We nemen de laatste boot van 19:30 uur terug naar Holwerd.
Contactpersoon: Gerard Bergsma, Tel. 0516-432414 of 0612138416.