Bladmijnen-excursie op zaterdag 16 oktober


Op zaterdag 16 oktober organiseert de Vlinderwerkgroep Friesland een bladmijnenexcursie in het gebied Oenkerk-Molenend.
Excursieleider is Leo Bot. We ontmoeten elkaar om 11.00 uur in Oenkerk op de kruising van de Trynwaldsterdyk (dat is de doorgaande weg door Oenkerk) met de Dokter Kijlstraweg (een weg naar rechts), midden in het dorp Oenkerk. Je kunt de auto neerzetten in de Dokter Kijlstraweg. Het ligt in kilometerhok 185-585. Dit gebied is nog niet goed op bladmineerders onderzocht en we hopen met elkaar daar verandering in te brengen.
Routebeschrijving: Neem vanaf de weg Leeuwarden-Groningen (N 355) de afslag in Zwartewegsend richting Giekerk/Oenkerk. Door deze weg te blijven volgen komt men door Oenkerk.

Verder organiseren onze Groningse collega’s zaterdag 25 september een bladmineerders excursie in hun inventarisatieterrein Vennebroek / Friesche Veen (Natuurmonumenten). Start om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Vennebroek. Parkeren, als gebruikelijk, aan de andere zijde van de Hoofdweg, Paterswolde.
Routebeschrijving: Neem de A7 en neem in Groningen bij het knooppunt Juliana de afslag naar Assen, daarna neem de de tweede afslag: Haren.
Aan het eind van de afslag rechtsaf; richting Paterswolde, dit is de Meerweg. Aan het eind van de Meerweg linksaf de Hoofdweg op. Na een paar honderd meter houdt rechts de bebouwing even op en ligt rechts het landgoed De Braak en links is de hoofdingang van landgoed Het Vennebroek. Omdat er niet geparkeerd mag worden op de landgoederen kun de auto het best parkeren op de weg langs de weilanden tegenover de hoofdingang van Het Vennebroek.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *