Excursie Appelscha: interessante soorten gezien


De 1 week opgeschoven excursie naar Appelscha mocht zich nu ’s middags verheugen in redelijk zonnig weer. Door de verschoven datum en de vakantieperiode was het aantal deelnemers niet groot, acht belangstellenden begonnen om half twee aan de rondwandeling rond het Grote Veen. Bijzonder was de vondst van de rups van Moma alpium (Gevlekte Groenuil) op een eikenblad, een grote rupsendoder die een verlamde spanrups (waarschijnlijk de Geringde Spikkelspanner) versleepte en een Tijgerspin (zie foto’s). Verder werden er veel soorten dagvlinders waargenomen, waaronder de Bruine Vuurvlinder. ’s Avonds werd er gelicht, maar doordat we eerst door de regen en later door sterke afkoeling werden geplaagd, zijn we om 24 uur gestopt. Toch konden we 40 soorten macro-nachtvlinders noteren.

bruine vuurvlinder (foto J.Pelser) rups Moma alpium (foto J.Pelser)
grote rupsendoder (foto J.Pelser) tijgerspin (foto S.G.Sinnema)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *