Bladmijnenexcursie zaterdag 6 oktober


De jaarlijkse bladmijnenexcursie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 6 oktober in de buurt van Twijzel.
De plek van samenkomst zal zijn aan de Wedze (de binnendoorweg -noordzuid lopend- van Twijzel naar Zandbulten/Kollumerzwaag), Amersfoortcoördinaten: 202.2-584.6.
Aanvang 13.00 uur.
Aan de Wedze ligt een terreintje van Staatsbosbeheer, Bootsma’s Dobbe. Direct oostelijk van de plek van samenkomst ligt de dobbe, die op de meeste topografische kaarten te zien zal zijn. Vanaf dit terreintje kunnen we ook diverse agrarische percelen insteken, om mijnen te zoeken in de houtwallen. Er is een redelijke variatie aan struiken/bomen: eik, els, lijsterbes, ratelpopulier, iep, meidoorn, diverse soorten wilgen, es, Gelderse roos, sleedoorn, brem, hondsroos, kamperfoelie, misschien een beuk of nog wat anders.
We hopen veel deelnemers te kunnen begroeten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *