Excursie Fochtelooërveen ingekort door regen.


Ondanks onheilspellende beelden op de buienradar konden we bij de werkschuur van Natuurmonumenten bij het Fochtelooërveen om twee uur ’s middags toch 15 enthousiaste excursiedeelnemers begroeten. Helaas moesten we om drie uur besluiten de excursie te stoppen, omdat het te hard ging regenen. Toch hebben we nog heel wat gezien in dat uurtje: 15 soorten dagvlinders, waaronder de bruine vuurvlinder, 9 soorten spanners, 7 soorten uilen en 2 soorten beren. Wat de micro’s betreft werden o.a. drie soorten verdermotten gezien, namelijk Pterophorus pentadactyla (van de winde), Platyptilia gonodactyla (van klein hoefblad) en Oxyptilus chrysodactylus (van havikskruid). Verder nog een vijftal soorten libellen en ook het waarnemen van een kraanvogel, een adder en een overstekende vos maakte de excursie zeker de moeite waard.
Op de foto’s van Judith Bouma zien we de excursiegangers op pad in het veen en voorzien van plastic en paraplu aan het eind van de excursie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *