Nationale Nachtvlindernacht in Buitenpost een succes


De nationale nachtvlinder nacht in de Kruidhof in Buitenpost was een geslaagde avond: er kwamen zo’n 50 belangstellenden af op de vlinderlamp en laken, opgesteld door Anneke van der Veen en Jaap Schelvis. Het weer was prima, windstil en 16 graden Celsius. Er werden 61 soorten macro-nachtvlinders en 16 soorten micro-nachtvlinders waargenomen. De vlinders kwamen helaas wat laat op gang, waardoor sommige mensen bijvoorbeeld het Groot Avondrood (11 exemplaren!) hebben gemist. Er werden enkele bijzondere micro’s waargenomen, zoals de Zwartbruine Vlakjesmot (Catoptria verellus) en zeer bijzonder was het Prachtknoopvlekje (Eucosma pupillana). Zie hiervoor de pagina “Bijzondere waarnemingen 2014”.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *