Zaterdag 9 juli: Excursie Lindevallei


De eerstvolgende excursie zal plaatsvinden op zaterdag 9 juli naar de Lindevallei.
Doel: het waarnemen van de Grote Weerschijnvlinder. Tijdens onze excursie in hetzelfde gebied in 2009 hebben we veel exemplaren waargenomen, het wordt tijd om te kijken hoe het er met de populatie voorstaat.
Aanvang: 14.00 uur.
Verzamelplaats: De brug over de Tjonger, op de plek waar de snelweg A32 over de Tjonger gaat. De Amersfoortcoördinaten van de verzamelplaats zijn 198.2-541.9. Om er te komen dient vanaf de oude weg De Blesse-Wolvega het kleine weggetje ingereden te worden dat vervolgens na zo’n 750 meter de spoorlijn kruist. Na nogmaals zo’n 250 meter wordt de verzamelplaats bereikt.
In principe is het een middagexcursie; bij erg fraai weer kunnen we er voor kiezen om ook nog een nachtvlinderexcursie te houden.
Voor een overzicht van alle excursies: zie hiernaast bij “Excursies”.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *