Veel trekvlinders in Friesland


Mede door het mooie weer worden op het ogenblik veel trekvlinders gesignaleerd. Atalanta’s en Distelvlinders worden veel gezien en vooral de Gamma-uil is erg talrijk. Ook zijn er veel meldingen van de Kolibrievlinder.
Verder is er een melding van de Doodshoofdvlinder op 14 juni in Langezwaag en een Gele Luzernevlinder op 17 mei in het Fochtelooerveen.

Op 14 juli een Keizersmantel in Ouwsterhaule!
Op 3, 4 en 5 juli: tienduizenden kleine koolwitjes, trekkend vanuit NNO op Terschelling.
Op 5 juli: Resedawitje op Terschelling.

Op 7 en 9 juli zelfs een Rouwmantel in Broeksterwoude!
Op pagina Bijzondere waarnemingen 2006 meer bijzonderheden.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 gedachten over “Veel trekvlinders in Friesland

 • Abel en Francisca Jagersma

  Ook bij ons al weken heel veel gamma-uilen in eigen tuin en de directe omgeving. Op onze monitoring route in het Harichsterbos zien we er ook meer dan in andere jaren. Helaas hebben we tot nu toe weinig atalanta’s en distelvlinders gezien. Als bij ons de vlinderstruiken en het koninginnekruid gaan bloeien zullen wij ze hopenlijk ook gaan zien. Op dit moment zijn er bij ons veel citroenvlinders en witjes in de tuin,twee
  bruine zandoogjes,twee zwartspriet dikkopjes, een boomblauwtje een gehakkelde aurelia en is de dagpauwoog weer terug. Dit jaar
  hadden we ook veel kleine vossen.

 • Tjeerd Nijboer

  Geachte M,
  Op 6 augustus 2006 een Rouwmantel in onze tuin. Ik heb e.e.a. vastgelegd op drie foto’s.
  Plaats van waarnemening Kraaiheide 9 te Heerenveen. Biotoop, knotwilgen, berken, gevarieerde bloemen en groente tuin en water( woning ligt aan uitloper van de waterplas Heidemeer.
  Tjeerd en Japke Nijboer
  Kraaiheide 9
  Heerenveen