Nationale Nachtvlinder Nacht in Buitenpost geslaagd 1


Er kwamen zo’n 70 belangstellenden op de Nationale Nachtvlinder Nacht in de Kruidhof af. Opvallend was het grote aantal kinderen en het feit dat de kinderen erg enthousiast reageerden op de nachtvlinders. Ook waren er veel mensen met fotocamera’s met macrolenzen, die hun hart op konden halen.
Wat de vlinders betreft: de huismoeder (Noctua pronuba) was het talrijkst met 30 exemplaren, gevolgd door de zwarte c-uil (Xestia c-nigrum) met 25 exemplaren. Deze soorten sprongen er echt uit, alle andere soorten waren veel minder talrijk. In totaal kwamen er 41 verschillende soorten nachtvlinders op de lamp af en zelfs een dagvlinder, de atalanta. Op de stroop, die op een aantal bomen was gesmeerd, kwamen vooral huismoeders en piramidevlinders af. Zeldzame soorten lieten zich helaas niet zien, maar het grote aantal vlinders en de aanblik van een gele hagedoornvlinders en groene appeltakken (twee spanners) maakten veel goed.
Volgend jaar is de nationale nachtvlindernacht op 22 juni.
Hieronder enkele foto’s van Henk Deinum.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Nationale Nachtvlinder Nacht in Buitenpost geslaagd

  • Teunis IJlstra

    Beste mensen,

    Ik was aanwezig bij de nationale nachtvlindernacht in buitenpost in 2011 en ik vroeg mij af of jullie mij een lijst toe zouden kunnen sturen van de waargenomen soorten in 2011 in buitenpost bij de kruidhof tijdens de nachtvlindernacht dat jaar.

    Met vriendelijke groeten,

    Teunis IJlstra.